2016 m. lapkričio 9 d., trečiadienis

Sėkmės istorija

Sėkmės istorijų begalės ir įvairiausių. Kiekviena iš jų mus gali kažko pamokyti, padėti suprasti savo vertybes, galbūt netgi tai, koks galėtų būti mūsų pašaukimas.
Sėkmės istorijos sėkmingomis vadinamos nebereikalo: žmonės ten laimingi, pasiekę savo tikslų ir noriai dalinasi savo džiaugsmu. Norisi į tokius lygiuotis. Bet kaip dažnai mus nukreipia lygiuotis ne į tai, į ką iš tiesų galbūt turėtume pažvelgti kiek atidžiau.
Šis straipsnis nebus kažkokia visuotinė tiesa: tai tik nuomonė, požiūris ir norėjimas pastūmėti žmones į laimę, kuri yra ranka pasiekiama visiems mums.
Dažnai sėkmingos istorijos turi tokį prieskonį kaip pinigai, gražūs namai, savęs nevaržymas, prabangus gyvenimas ir, atrodo, laisvė daryti ką nori. Žmonės šypsosi, tviska jų balti dantys ir marmuriniai namų laiptai. Ir lai būna pagarbinta Visata, jei jie iš tiesų laimingi! Tačiau kiek tokių sėkmės istorijų, pagardintų tais turtais, slepia vienatvę, tikrų draugų nebuvimą, neatvirumą ir materialius džiaugsmus? Tikriausiai, kad nemažai.
Ir tikrai nereikia gyvenime gyventi nepritekliuje ir kartoninėje dėžėje, baidytis tų materialių dalykų, bet jie yra tokie antraeiliai ir iš tiesų nereikšmingi, palyginus su tuo, ką savyje jau kiekvienas nešiojamės.
Tai Meilė. Sėkmingi būsime tuomet, kai savyje išauginsime Meilę sau ir aplinkiniams. Kai pamilsime save tokius, kokie esame ČIA ir DABAR. Su visais savo „turiu“ ir „neturiu“, „galiu“ ir „negaliu“.
Tai Dėkingumas. Dėkingumas ne tik už tai ką turime, bet ir už tai, ko neturime, tačiau siekiame gauti. Juk tai mus stumia į priekį, neleidžia tingiai susirangyti lovoje ir ramiai miegoti naktimis, kol nepasiekiame savo tikslo.
Tai Gebėjimas džiaugtis smulkmenomis. Saulė, vanduo, grynas oras, maistas, šilta lova, gebėjimas atlikti begales veiksmų, kurie atrodo tokie nereikšmingi, tačiau galbūt kažkam yra visiškai neįmanomi ir galbūt kažkas už tai, kad žengtų tvirtą žingsnį žeme yra pasiruošęs paaukoti labai daug.
Tai Supratimas. Supratimas plačiąja prasme: žmonių, vertybių, reiškinių.. Gebėjimas visa tai analizuoti, vertinti, apibūdinti. Gebėjimas tuo pasidalinti su aplinkiniais, išmokyti juos kažko naujo, galbūt net įkvėpti ir pastiprinti.
Ir kas paneigs, kad viso to pas mus nėra? Turim kiekvienas, tik ne visi tai lavinam ir atskleidžiam. Dėl vienokių ar kitokių priežasčių laikome kažkur užantyje, bijome apsikvailinti, galbūt tingime, galbūt paliekame visa tai kitai dienai.
Tačiau kiekvienas iš mūsų gali būti sėkmingas žmogus. Kiekvienas galim sukurti savo sėkmės istoriją, kuri gali prasidėti kas rytą iš naujo: su šypsena, dėkingumu ir noru gyventi ir augti.

Pabaigai pasakysiu, kad kartais tai padaryti yra velniškai sunku ir galvą temdo pačios juodžiausios mintys, bet kasdien reikia priminti sau: aš galiu.

Pasiskolinau iš: https://www.pinterest.com/pin/553661347924508623/


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą