2016 m. kovo 29 d., antradienis

Standartai standartais, o kurgi SAVITUMAS?

Tikriausiai visais laikais galiojo vienokie ar kitokie standartai. Religiniai, politiniai, socialiniai. Anksčiau žmonės spraudėsi į rėmus ir jautėsi saugūs bei laimingi: niekam nekrito į akį tavo išskirtinumas, nes jis papraščiausiai buvo slopinamas, turėjai begales bendraminčių ir taip galėjai ramiai gyventi.
Žinoma, visuomet atsirasdavo maištaujančių, bandančių gyventi savaip, tačiau jie buvo BLOGIS. Tabu.
Kaip yra dabar su mūsų išskirtinumu? Blogiu tai nebelaikoma. Išskirtinumas šiais laikais siejamas su nevykėliškumu, išpuikimu, kvailumu, nesubrendėliškumu. Kokių tik epitetų nepritaikoma kitaip besielgiančiam ar atrodančiam žmogui.
Standartai visur: tu turi rengtis taip ir ne kitaip, poroje tu turi elgtis taip ir ne kitaip, viešumoje tu turi būti toks ir ne kitoks.
Vieni žmonės to nepaiso, gyvena ryškūs ir laimingi, nesivaiko mados tendencijų, netampa etikečių ir prekinių ženklų vergais, nelygina savo gyvenimo kokybės pagal kitų žmonių asmenukes, per prievartą nebendrauja su žmonėmis, su kuriais „reikia“ bendrauti. Tiesiog gyvena savo gyvenimą.
Į tokius žmones dažnai krypsta žvilgsniai ir tyliai šnabždamasi: keistuolis, nenormalus..
Tačiau aplinkiniai pamiršta vieną ir labai svarbų dalyką, tai savitumą. Visi mes labai panašūs, tačiau visi kartu ir beprotiškai skirtingi. Ir tai nėra kažkoks trūkumas ar minusas, tai nėra kažkoks defektas ar neatitikimas.
Tai yra tikrasis AŠ. Tai yra asmenybė, savitumas, požiūris. Ir nereikia to bijoti. Nereikia bijoti nepritapti ar būti nurašytam, nes žmonės, turintys asmenybes niekuomet nežiūrės į tave kreivai.
Visuomet geriau būti apsuptam žmonių, kurie tave supras ir palaikys, nesvarbu kaip tu atrodai, kokios muzikos klausaisi, kokias knygas skaitai ar kokį darbą dirbi. Būnant apsuptyje tokių žmonių, aplinkui tvyro stipri ir teigiama energija, kuri įkvepia ir stumia gyventi į priekį.
Niekada nepamirškite savojo AŠ. To žmogaus, kuris kas vakarą atsigula į lovą ir tamsoje būna visiškai atviras su savimi. Nepalikit tokio žmogaus sapnuoti, o kitą rytą kelkitės ir būkite SAVIMI.

Gyvenimas bus spalvotas kiekvieną dieną!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą