2016 m. vasario 15 d., pirmadienis

Kai už lango dar ne pavasaris

Taip taip, prisipažinsiu, buvau ta, kuri garsiai šaukė: "Tai tik blogas oras, negalima jam pasiduoti!" Deja, Lietuvos klimatas toks, kad tas blogas oras atkeliauja, patogiai įsitaiso ir daugumai iš mūsų gadina gyvenimus.
Gera nuotaika dažnai net neaplanko mūsų, tingulys stipriai apkabinęs verčia į lovą, dūsaudami žiūrim praėjusios vasaros nuotraukas ir pamirštam net visas pavasarines alergijas, kad tik greičiau ta Saulė mus džiuginti pradėtų!
Taip nutiko ir man. Įsisukau į darbus, į rutiną, liūdesį ir nenorą kažką daryti. Pamiršau ką reiškia kažkur išeiti, pasilinksminti. Viskas ko norėjau, tai miegas miegas miegas. Ir dar kartą MIEGAS. Tačiau vakar stovėdama duše (kaip ir kiekvieną vakarą) vėl mąsčiau apie gyvenimą. Ką tik dėjau didelį žingsnį ir stoviu jau 25-tame savo gyvenimo cikle. O kas buvo praėjusiais ciklais? Pažadai, svajonės, apmąstymai. Kiek to įvykdyta praktiškai? Gėda pripažinti, bet labai mažai.Žinau, kad tai supratus, gyvenimas neapsivers aukštyn kojom, nepabusim vieną rytą su 100% originaliom ir įgyvendinamom idėjom. Mūsų laukia ilgas procesas (svarbiausia - ne per ilgas). Todėl pagalvojau, kad reikia ieškoti būdų kaip kovoti su stresu ir bloga nuotaika. Ir visa šia praktika pasidalinti su aplinkiniais.
Taigi, pirmasis mano atradimas, kuris tobulai padeda kovoti su stresu, bloga nuotaiką ir valo smegenis nuo blogų minčių - spalvinimo knygos suaugusiems.
Prie viso to, aš derinu ir meditacinę Muzika, tačiau šis variantas jau kiekvienam skirtingas, pagal kiekvieno muzikinį skonį, tikėjimą ir santykį su Muzika.
Spalvinti pasirinkau Mandalų knygą. Mandalų spalvinimas reikalauja ypatingo kruopštumo ir susikaupimo. O spalvų gamos derinimas skatina mumyse kūrybiškumą, kuris, beje yra labai svarbus ir kasdieniame gyvenime. Vystydami savo kūrybiškumą mes galime lengviau atrasti sprendimus kebliose situacijose, išjudinti seniai dulkančius ir dienos šviesos laukiančius projektus. Ir tiesiog.. Kam kada nors yra pakenkęs kūrybiškumas? Todėl vystyti kūrybiškumą ir kartu atsipalaiduoti, turbūt vienas geriausių variantų, kovojant su bloga nuotaika.
Renkantis Muziką, siūlyčiau paieškoti neįkyrių melodijų, perpintų gamtos garsais. Ypatingai ramina pianinas, fleita, gitara.. Čia pateikiu keletą variantų, kurie dažnai skamba mano kambaryje, taip valydami mano mintis, atpalaiduodami kūną ir išvarydami susikaupusį stresą.
Nepamirškite, kad geriausia Muzika tokiu atveju yra ilgesnės trukmės, nes jums papraščiausiai nereikės blaškytis ir iš naujo jungti Muzikos ar ieškoti kitų patinkančių variantų.
Taigi, nepamirškite spalvinti savo gyvenimų ne tik spalvotais pieštukais, bet po tokių relaksacijos seansų ir šviesiomis bei spalvotomis mintimis!




1 komentaras: