2016 m. sausio 2 d., šeštadienis

Niekada. Nežiūrėti. Atgal. (bet šį kartą - būtina)


Kas tiesa, tas nemelas, bet žvalgymasis atgal į praeitį, dažniausiai nieko gero mums neduoda. Bet dabar aš apie senus/naujus metus. Pasibaigus seniesiems ir atėjus naujiesiems, tiesiog būtina apie tai pakalbėti..
Gal ir banalu nuo kitų metų pradėti viską iš naujo, nes tikrai galiu pasakyti: jei pokyčiams žmogus dar nepasiruošęs, tai vargiai ar jie prasidės nuo sausio 1 dienos, ar po ilgojo savaitgalio.. Bet pabandyti visada verta. Visada verta norėti, daryti ir stengtis. Nepasitenkinti savimi ir truputį (o kartais net labai) ant savęs supykti.
Tačiau nuo ko vertėtų pradėti? Paradoksalu, bet pradėti reikėtų nuo to, ko patartina apskritai nedaryti - atsigręžti atgal. Metus, du.. Gal tik keletą mėnesių, bet mesti praeitin skvarbų ir tiriantį žvilgsnį: kas man nepatinka? Ir tai jau pradžia: atsirinkti dalykus iš praeities, kurie mūsų netenkino, kurie neprivertė tobulėti, kurie stabdė ir tempė atgal.
Dabar imam popieriaus lapą (didelį ar mažą imsime, priklauso nuo mūsų sugedimo laipsnio) ir nesidrovėdami rašom savo praeities nuodėmes ir klystkelius, kurių nenorim pakartoti šiandien, ryt, poryt..
Susirašius tuos dalykus, vertėtų savo juodajį sąrašą paanalizuoti. Ne minutę, ne valandą. Skirkite tam keletą dienų, kas rytą nubudę blaivia galva peržiūrėkite savo sąrašą ir įsitikinkite: taip, šių dalykų kartoti nebenoriu!!!
Tada ateina eilė kitam etapui - kuo pakeisime šiuos dalykus? Galbūt viską norėsite keisti iš esmės, o gal ieškosite alternatyvų - čia jau tik jūsų reikalas. Tik nuo jūsų pasirinkimų priklauso tai, koks bus rytojus. Ir vėl, analizė analizė ir dar kartą analizė. Negailėkite tam laiko, nedarykite skubotų išvadų, tikėdamiesi, kad greitai viską surašius, greitai viskas ir pasikeis. Tai bus ilgas procesas - progresas, kuris ves mus visus į gražią rytdieną. Į tokią rytdieną, kurią matom gražiuose sapnuose. Tik vienas skirtumas: tai taps realybe.
O kodėl aš apie tai kalbu persivertus kalendoriniams metams? Galbūt mums taip lengviau psichologiškai. Nauji metai - tai viso labo pasikartojantis ciklas. Ir taip metai iš metų. Svarbiausia tai, kad kaskart tą ciklą galime padaryti kokybiškesnį. Kaskart jam užsibaigus ir metus atgal dar kiauriau skverbiantį žvilgsnį, mūsų juodasis sąrašas tik trumpės, o alternatyvų ar naujų dalykų sąraše besipuikavę punktai - bus tapę kasdienybe.
Nieko baisaus žadėti nuo naujų metų pasikeisti. Svarbu - norėti kažko šitam gyvenime, gyventi su liepsnele viduje, su viltimi, kad atrasim ko ieškom. Siunčiu visiems ramybės ir geros energijos. Nesigraužkit dėl nieko kas buvo (tik meskit tą skvarbų žvilgsnį), vienaip ar kitaip - rytojus bus gražesnis, o jį galit pradėti kurti jau dabar.
P.S. Ir nebijokim pasvajoti, svajonės pildosi.


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą