2015 m. rugpjūčio 5 d., trečiadienis

Kai kas apie laimę

Nors paskutiniu metu tikrai buvo sukurta visokių video apie tai, kaip džiaugtis gyvenimu, kad turi rankas, kojas ir akis (nesakau, kad dėl to nereikėtų džiaugtis), bet noriu pakalbėti apie kitokią laimę čia.
Norėčiau čia papasakoti tai, kas mano manymu yra svarbu, norint būti laimingu. Tačiau čia tik mano nuomonė ir neteigiu, jog tai ką papasakosiu, yra būtinybė.
Taigi, norėčiau pradėti nuo to, jog piktas žmogus, niekada nebus laimingas. Tai toks žmogus, kuris dažnai ir ant daug ko pyksta, mato kituose tik blogąsias savybes, visur įžvelgia tik neigiamą pusę ir viso to pasekoje, jis jaučiasi nuskriaustas, ir pyksta ant pasaulio, kad šis nesisuka taip, kaip norėtų piktasis žmogus. Pirmas dalykas, kurio reikėtų atsikratyti, siekiant tikros laimės, yra pykčio atsikratymas. Tik nuo mūsų priklauso kaip klostysis ateinanti diena, ir jei pakilus ryte pirmiausia pastatome ne tą koją ant žemės, reikia susiimti ir pagalvoti, ar tikrai reikia dabar į kažką nukreipti savo pyktį ir kenkti ir taip trukdyti laimei įsipatoginti šalia. Taip pat, siūlyčiau atsikratyti ir neapykantos. Prisipažinsiu, dažnai jausdavau kokiems žmonėms neapykantą (baisu net pagalvoti, nes jausdama tokius jausmus, kenkiau ne kam kitam, o tik pati sau) ir niekas nuo to nepasikeitė, kaip tik nesisekė ir buvo liūdna. O dabar, paleidau visus tuos pykčio demonus, ir kad ir kiek bebūtų žmogus pridrabstęs mano kelyje ko nors ne taip gero, aš nebekreipiu dėmesio. Tegul.. Nes kaip žinia, pyksta tik nelaimingi žmonės, ir jei jie savo pykčiu bando apjuodinti, pakenkti, tereikia nekreipti į tai dėmesio: susikaupti, nusiraminti ir pagalvoti, ką čia naudingo nuveikus.
Sekantis dalykas, kuris trukdo pasiekti laimę, yra pavydas. Nuoširdžiai sakau, nesuprantu ką šis jausmas reiškia. Būna, kartais pagalvoji: kodėl jam, o kodėl ne man? Bet tuomet reikėtų pagalvoti: o ar viską padariau, kad gaučiau tai, ko siekiau? Sąžiningai sau atsakius ateina ir suvokimas, ar pelnytai tas pavydas keroja. Geriausias būdas pasiekti laimę, tai pasidžiaugti kito sėkme ir imtis veiksmų, kurie mus vestų siekiamo tikslo link.
Kitas svarbus dalykas, tai teigiamos mintys. Tik tokios mintys turėtų suktis mūsų galvose, tik tokiomis mintimis, turėtume dalintis su aplinkiniais. Juk kuo daugiau laimingų žmonių, tuo geresnis pasaulis. Kažkodėl dabar žmonės tokie negatyvūs, tokie juodai piešiantys ateitį, nesidžiaugiantys dabartimi.. Žinoma, tikrai ne visi, bet didžioji dalis aplink mus paniurę. Iš čia gal ir kyla visokios kalbos apie džiaugsmą dėl akyčių ir kojyčių, bet iš tiesų, tai džiugina. Reikia vertinti viską, kas aplink mus dedasi, reikia pasidžiaugti, kad turi draugų, artimų žmonių, kad nesi vienas, kad turi hobį, kuris tau teikia malonumą, kad gali daryti dalykus, kurie tau teikia malonumą. Ir nors gal kiek pompastiškai tai skamba, bet tai yra grynų gryniausia tiesa. Teigiamos mintys įsitaisys galvoje tuomet, kai peržvelgę tai, kas mus supa, įvertinsim ir suprasim, kad laimę tūno kasdien, čia pat. Ir tik nereikia sakyti, kad "nieko neturiu", nes tikrai niekas nedraudžia to kažko susikurti, turėti ir puoselėti.
Turbūt dar daug dalykų būtų galima išvardinti, kurie trukdo mūsų laimei, bet kiekvienas iš mūsų renkasi kas jam geriausia. Ir jei pasirenki nieko nedaryti, laimė taip ir keliaus pro šalį. O jei iš tiesų nori viduje pajusti tą didžiulį sprogstantį jausmą, šypsotis be priežasties ir keliauti per gyvenimą visuomet su saule virš galvos, reikia dirbti su savimi.
Būkit laimingi žmonės! Nuo pat šios minutės :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą