2016 m. rugpjūčio 10 d., trečiadienis

„Dieta“ mintims ir sielai

Sveikame kūne – sveika siela.
Tikriausiai kasdien žiniasklaidoje galime atrasti po keletą naujų straipsnių kaip sulieknėti, pratimai plokščiam pilvukui, 20 produktų padėsiančių numesti svorio, 7 pratimai tobulai figūrai. Sukaupus nemažai valios ir įdėjus pastangų, šie straipsniai įgauna prasmę ir duoda rezultatų.
Tačiau per kasdienį skubėjimą, darbus, žmones, mes pamirštame savo sielą. Kartais atrodo, kad viskas klostosi ne taip, kaip norėtųsi, kad kažkas kiša koją mūsų sielai, o dažnai papraščiausiai viduje sunku. Ir nesuprasi nei kodėl, nei iš kur tas sunkumas atsirado.
Ir kodėl ta siela taip dažnai negaluoja? Kodėl taip lengvai pamirštame tai, kas iš tiesų mes esame?
Per 25 savo gyvenimo metus aš supratau, kad dižiausias mūsų sielos nuodas yra pyktis. Senos nuoskaudos, dėl to, kad kažkas praeityje pasielgė ar nepasielgė taip, kaip norėjome. Pyktis dėl pavydo ar nesėkmių, pyktis dėl to, kad kitiems sekasi geriau. Turbūt būtų galima atrasti 100 priežasčių, kurios priverstų mus supykti ir nekęsti, griežti ant aplinkinių dantį ir vėliau laikyti nuoskaudas, kad atėjus tam tikram laikui būtų galima jas išsitraukus vėl paburnoti ant šio neteisingo pasaulio ir neteisingų žmonių.
Pirmiausia, gydant savo sielą, treniruojant ją tam, kad būtų sveika, mes turime paleisti pyktį. Atleisti žmonėms, kurie mus vienaip ar kitaip įskaudino. Kodėl mums skauda dėl aplinkinių elgesio? Nes tikriausiai jie pasielgė ne pagal mūsų standartus ar suvokimus. Jie padarė tai, ko mes nesitikėjome. Tačiau turime prisiminti, kad tie skaudinantys žmonės elgėsi pagal savus standartus, suvokimą ar požiūrį į pasaulį, todėl mes negalime ant jų pykti ar jų teisti. Galbūt jų elgesį įtakoja priežastys, kurios paženklinusios ir mūsų gyvenimus priverstų elgtis būtent taip pat.
Laikyti senas nuoskaudas užantyje – didžiulis nuodas. Tai praeitis, kuri mus kažkadais įžeidė, galbūt privertė kentėti. Tačiau tai praėjo ir dabartis priklauso tik nuo mūsų ir mūsų sugebėjimo paleisti ir atleisti.
Todėl dabar pat atleiskite žmonėms, kurie jus įskaudino, nebelaikykite pykčio. Geriau mintimis nusiųskite jiems šviesią ir sėkmės linkinčią žinutę. Pozityvios mūsų mintys skleidžia teigiamas vibracijas ir kas čia žino, galbūt tos vibracijos visus niekadėjus privers daryti tą patį.
Na, o geriausias pratimas pykčiui atsikratyti yra toks: atsisėskite ir pagalvokite apie žmones, kurie jus vienaip ar kitaip įskaudino ir kuriems vis dar jaučiate pyktį ar kitas neigiamas emocijas. Surašykite šių žmonių vardus ant popieriaus lapo. Ir tuomet pagalvokite, kad norite šiems žmonėms atleisti, nes norite išsivaduoti iš pykčio gniaužtų, rytais nubusti su gera nuotaika, lengvesni ir kaskart laimingesni. Siųskite šiems žmonėms teigiamas ir pozityvias mintis. Tokias meditacijas teks pakartoti keletą kartų, tačiau patikinu, kad jūsų sąrašas sulig kiekviena diena darysis vis trumpesnis, mintys šviesesnės, o siela sveikesnė. Pradžioje galbūt bus nemalonu prisiminti ir galvoti apie žmones, kurie jums kelia neigiamas emocijas, tačiau norint gerų rezultatų, reikia įdėti ir darbo.

Todėl tokia dieta mintims bus jau pirmas didelis žingsnis link sveikos mūsų sielos!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą